Gecombineerd Systeem

Combineer sorteren en repareren voor elk type pallet

Wil je probleemloos pallets van verschillende formaten sorteren en repareren met één en dezelfde machine? Combineer het Multisort Systeem of het Pallet Sorteersysteem met het Pallet Reparatiesysteem. Door sorteren en repareren te combineren, en doordat alle soorten pallets gecombineerd kunnen worden in dezelfde machine, wordt het verwerken van pallets een bijzonder efficiënt proces voor alle disciplines binnen het bedrijf.

Aan- en afvoer van de pallets 

De pallets die gesorteerd en gerepareerd moeten worden, worden centraal aangevoerd. De operator of de Pallet Type Selector by AI inspecteert elke pallet en stuurt deze naar de juiste stapel als deze in goede staat verkeert. Ook op een klein oppervlak functioneert dit proces probleemloos: de machines van PSS zijn standaard maatwerk. 

Als er in een stapel veel verschillende soorten pallets liggen, is het handig om voor een Multisort Systeem te kiezen. Hiermee worden de pallets tegelijkertijd gesorteerd, en worden de minder voorkomende soorten apart behandeld. De gebruikelijke pallets gaan naar de normale stapelaars, terwijl de minder gangbare naar de Multisort-robot of -robots gaan, afhankelijk van het aantal en de posities. 

Efficiënte, ergonomische reparatie 

Als een pallet defect is en reparatie nodig heeft, wordt deze direct doorverwezen naar de reparateurs en aangeboden op de bovenbaan voor herstel. Zodra de reparatie is voltooid, hoeft de reparateur geen verdere keuzes te maken. De pallet wordt automatisch naar beneden afgevoerd door deze in te voeren en als gerepareerd te markeren door op een knop te drukken. Vervolgens gaat de pallet direct naar de vooraf door de operator geselecteerde stapel.

De palletherstellers behandelen op deze manier alleen de defecte pallets en ontvangen deze op een ergonomische wijze. De heftruckchauffeur kan de machine eenvoudig beheren en krijgt alle benodigde informatie op een tablet aangeleverd. Dit omvat meldingen zoals wanneer een stapel bijna vol is en moet worden verwijderd, evenals een waarschuwing dat er nieuwe pallets moeten worden aangevoerd, waardoor de machine efficiënt kan blijven functioneren.

Real-time inzicht in je processen

De machine registreert de productiecijfers van elke medewerker, waaronder het aantal gerepareerde en gesorteerde pallets. Bovendien genereert de machine een CSV-bestand met deze cijfers, wat handig is voor de boekhouding. Met de PSS-app heb je direct toegang tot al deze productiecijfers op je telefoon. Je kunt real-time inzicht krijgen in de prestaties, waardoor het eenvoudiger wordt om de productiviteit te volgen en te beheren.

Voorbeelden uit de praktijk 

Een overtuigend voorbeeld van het Multisort Systeem is te vinden bij Pallethandel Den Bosch, waar een standaard sorteersysteem met vier stapelaars in een hoek van 90 graden werd uitgebreid met een Multisort Systeem dat 18 palletposities vult. Vergelijkbare installaties zijn gerealiseerd in T-opstellingen voor Europe en voor Mopal, waar zelfs repareren en sorteren worden gecombineerd.

Combineren en uitbreiden na plaatsing

Ons Multisort Systeem, Pallet Sorteersysteem en Pallet Reparatiesysteem kunnen naadloos met elkaar worden gecombineerd, ook als er al een sorteerlijn geplaatst is. Dit betekent dat je eenvoudig het repareren van pallets kunt toevoegen aan je bestaande sorteerlijn. De combinatie kan in elke gewenste opstelling gebouwd worden. Denk aan een rechte lijn, in een hoekopstelling of in een T-opstelling.

Vraag een offerte aan 

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies, een offerte op maat, of voor meer informatie: +31 (0)513 74 52 42.

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.