Project showcase: Zoethout Pallets

“De machine overtreft al onze verwachtingen”

Stap binnen in de vernieuwde wereld van Zoethout Pallets, waar efficiëntie en vooruitgang hand in hand gaan dankzij het geavanceerde Pallet Sorteer- en Reparatiesysteem van Pallet Sorting Systems. Stijn Welten, bedrijfsleider bij Zoethout Pallets, vertelt erover: “De machine overtreft al onze verwachtingen, we hadden niet kunnen voorzien wat voor efficiëntieslag we konden realiseren.”

Efficiënt sorteren en repareren

Het Pallet Sorteer- en Reparatiesysteem van Zoethout Pallets is een veelzijdige machine met diverse functionaliteiten. Met deze machine kunnen diverse pallets gesorteerd worden op kwaliteit en type, wat voorheen een arbeidsintensief proces was. Daarnaast zorgt de toevoeging van het Pallet Reparatiesysteem ervoor dat er niet alleen efficiënt gesorteerd, maar ook gerepareerd kan worden. Met zes stapelaars en uitvoerbanen, een roterende heftafel voor inspectie en de mogelijkheid tot ontnesten biedt deze machine een breed scala aan mogelijkheden voor optimale verwerking.

Een geoptimaliseerd proces met hogere kwaliteit 

De overstap naar de machine van PSS heeft aanzienlijke verbeteringen gebracht. "Waar in de vorige situatie veel aparte processen bij elkaar kwamen met verschillende kwaliteitsstandaarden is dit nu één duidelijke lijn geworden. Door deze structuur ontstaat er geen verwarring onder onze mensen en is de efficiency en output hoger. De machine neemt veel fysiek werk uit handen en zorgt ervoor dat onze medewerkers met plezier aan hun werkplekken staan. Daarnaast kan het kantoor alles goed monitoren door de app en realtime data informatie,” vertelt Welten. Het sorteerproces is geoptimaliseerd met hogere kwaliteit, rechtere stapels en grotere aantallen met minder inspanning.

Financiële voordelen van gebruiksvriendelijkheid

Het gebruik van het Pallet Sorteer- en Reparatiesysteem heeft niet alleen geleid tot directe kostenbesparingen op personeelskosten, maar ook tot indirecte voordelen zoals lagere sorteerkosten en handelingen per pallet. Welten deelt: "Onze personeelkosten zijn direct verlaagd. Daarnaast zijn onze sorteerkosten en handelingen indirect een stuk voordeliger geworden. Door deze machine kunnen we grotere aantallen verwerken en klanten een lagere prijs bieden, waardoor we als dienstverlener een interessante partij blijven.”

Bekijk video

Kenmerken van het Pallet Sorteer- en Reparatiesysteem van Zoethout Pallets:

  • Het systeem is in staat om een breed scala aan pallettypes te sorteren, waaronder Euro, Epal, IPP, Chep, LPR  Blokpallets en de Amerikaanse GMA pallets. 

  • Met zes stapelaars en bijbehorende uitvoerbanen zorgt de machine voor een gestroomlijnde en geautomatiseerde verwerking van pallets. 

  • De machine is uitgerust met een roterende heftafel die zich bevindt bij de inspectiepositie. Deze functie maakt het mogelijk om pallets snel en efficiënt te inspecteren en schoon te maken. Hierdoor wordt de kwaliteitscontrole geoptimaliseerd, en de levensduur van de pallets verlengd.

Ook klaar om een efficiëntieslag te slaan?

Efficiëntie begint bij Pallet Sorting Systems. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of meer informatie: +31 (0)513 74 52 42.

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.