“Wij hebben al miljoenen pallets probleemloos gesorteerd”

Vijftien jaar geleden was Rotom de eerste die een Pallet Sorteersysteem van Pallet Sorting Systems in gebruik nam. Arjan Kuiper, CEO van Rotom Europe, deelt zijn ervaringen als dagelijkse gebruiker van de apparatuur van PSS, en die zijn positief: “Door de jaren heen hebben wij miljoenen pallets probleemloos gesorteerd.”

Early adaptor van het allereerste Pallet Sorteersysteem 

Door de jaren heen zijn de pallet sorteer- en reparatiesystemen die Rotom in gebruik heeft steeds verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Kuiper: “Als early adaptor zijn we begonnen met een basissorteerder met inspectie-unit en vier palletstapelaars. Als de palletstapel vol was moest de heftruckchauffeur eerst de stapel verwijderen voordat de operator verder kon sorteren.” Dankzij het voortdurend doorvoeren van technische verbeteringen, zoals de uitbreiding met bufferbanen aan stapelaars, werd de wachttijd aanzienlijk verkort. Daarna volgden nog vele andere toevoegingen, zoals het de wachttijd van de sorteerder op de aanvoer van ongesorteerde pallets d.m.v. een bufferunit eruit halen, de Sorteerder heeft hiermee 100% efficiente sorteertijd. 

Zes sorteer- en reparatielijnen in gebruik 

Tegenwoordig verwerkt Rotom ruim 25 miljoen pallets per jaar, met faciliteiten verspreid door heel Europa. Kuiper: “Tegenwoordig exploiteren we PSS-sorteer- en reparatielijnen in onze bedrijven in Portugal, Frankrijk, België, Polen en twee lijnen in Nederland. PSS is een echte pionier, met een voortdurend verbeterende mentaliteit en een sterke focus op kwaliteit.” Aan alles wordt gedacht, en zo ook aan de veiligheid van het personeel. “PSS heeft veel aandacht besteed aan het realiseren van maximale veiligheid voor onze medewerkers. Het gehele systeem is omheind en beveiligd met laserstralen. Zodra iemand de machineruimte betreedt, stopt het proces,” vertelt Kuiper. 

Een duurzaam samenwerkingsverband 

Ook over de samenwerking is Kuiper zeer te spreken: “Door de jaren heen heb ik Roel en zijn team leren kennen als zeer proactief en flexibel in het luisteren naar onze behoeften. Sinds de start van de samenwerking hebben wij zes sorteer- en reparatielijnen besteld.” Daarbij wordt ook aan duurzaamheid gedacht. “In sommige gevallen verzoeken wij om de modulaire componenten te hergebruiken, wat bijdraagt aan duurzaamheid.”

Bekijk video

Vertrouwen op de best presterende apparatuur

De overgang van handmatig sorteren en repareren naar het in gebruik nemen van de machines van PSS levert Rotom vele concrete voordelen op. De efficiëntie en snelheid van het pallet sorteren wordt verhoogd, wat leidt tot een beter georganiseerd proces vergeleken met vóór de implementatie van de machine. De grootste verbetering in het sorteerproces zit in de snelheid van het sorteren. Daarnaast minimaliseert de machine de handmatige arbeidsbehoefte, wat leidt tot lagere arbeidskosten. De kwaliteit van de machine is zoals verwacht en in al die jaren zijn er bij geen van de machines grote problemen opgemerkt. Kuiper concludeert: “Ik kan zeggen: ‘U kunt vertrouwen op uw sortering en reparatie van PSS-apparatuur als de best presterende in zijn klasse.’” 

Zet de volgende stap in automatisering 

Efficiëntie begint bij Pallet Sorting Systems. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of meer informatie: +31 (0)513 74 52 42. 

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.