Project showcase: Pallethandel Den Bosch

Zowel mens als machine is klaar voor de toekomst

Pallethandel Den Bosch is specialist in de levering en reparatie van houten pallets, al ruim 15 jaar. Wil Box: “Alles valt of staat bij een goede pallet.” Onder leiding van zijn twee zonen, Ronnie en Ferdy Box, maakt het bedrijf een ontwikkelingsslag met de aanschaf van een Multisort Systeem van Pallet Sorting Systems, inclusief Pallet Reparatiesysteem. Zo is mens en machine klaar voor de toekomst.

Efficiëntie levert winst op

“Wij zien het als onze missie om zo veel mogelijk gebruikte pallets een tweede leven te geven, waarbij wij de kwaliteit van een nieuwe pallet proberen te evenaren,” aldus Pallethandel Den Bosch. Dat proces wordt aanzienlijk makkelijker gemaakt met de machines van PSS. Sorteren en repareren gaat nu grotendeels automatisch – en dat levert efficiëntie en dus winst op.

Duurzaam repareren 

Pallethandel Den Bosch werkt zo duurzaam mogelijk. Gericht en efficiënt kunnen repareren is daarom van groot belang. Dankzij de reparatielijn kan één reparatiemedewerker tot 20% meer pallets op een werkdag verwerken. Er is minder fysieke inspanning nodig, en dus is ook het personeelsverzuim lager. De sorteerlijn is specifiek aangepast op de situatie van Pallethandel Den Bosch, standaard maatwerk noemt PSS dat. Zo sluit de machine perfect aan bij de locatie en specifieke eisen die er waren.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Waar het sorteren en repareren van de pallets eerst mensenwerk was, wordt een groot deel van het werk nu overgenomen door de machine. Dat betekent minder ruimte voor menselijke fouten, en dus stijgt de betrouwbaarheid van het eindproduct: een perfect gerepareerd en goed gesorteerd pallet. Zo kunnen de klanten van Pallethandel Den Bosch meer dan ooit vertrouwen op de kwaliteit van de producten. 

Alle pallets sorteren met één machine 

Juist voor een bedrijf als Pallethandel Den Bosch is het van groot belang dat er veel verschillende pallets verwerkt kunnen worden door één machine. Het Multisort Systeem van PSS doet exact dat. Zelfs in beperkte ruimtes maakt dit innovatieve systeem het mogelijk om tot wel 400 pallets per uur te sorteren. Het standaard sorteersysteem met vier stapelaars in een hoek van 90 graden werd hier uitgebreid met een Multisort Systeem dat 18 palletposities vult deze enkele Robot kan 160 tot 180 pallets per uur sorteren. Dát is sorteren en repareren op het allerhoogste niveau. 

Bekijk video
Pallet Sorting SystemsPallet Multisort Systeem
Bekijk foto
Bekijk foto
Bekijk foto
Bekijk foto
Bekijk foto
Bekijk foto

Features van het Multisort Systeem van Pallethandel Den Bosch:

  • Deze sorteer- en reparatielijn is uitgevoerd met 4 standaard stapelaars (geschikt om 400 + pallets per uur te sorteren en te stapelen, en haaks daarop bevindt zich een Multisort Systeem met 18 palletposities.

  • Het Multisort Systeem biedt de mogelijkheid om 30% van de pallets te sorteren en te stapelen, terwijl de overige 60-70% via de normale stapelaars worden verwerkt.

  • De machine is uitgerust met de PSS App, waarmee de telling per werkplek in realtime wordt weergegeven. Daarnaast verzamelt het SCADA-pakket dagelijkse operationele gegevens, die beschikbaar worden gesteld aan de boekhouding via een CSV-bestand.

  • Het Multisort Systeem kan 160 tot 180 pallets per uur per robot oppakken en plaatsen, en tot 20 hoog gesorteerd worden over 18 stapels.

Ook klaar voor de toekomst?

Efficiëntie begint bij Pallet Sorting Systems. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of meer informatie: +31 (0)513 74 52 42.

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.