Project showcase: Ire Wel Pallets

Koploper op de markt met machines van PSS

Opgericht in 1990 is Ire Wel Pallets marktleider in Ierland op het gebied van houten verpakking en pallets. Als eerste in Ierland bouwde Ire Wel Pallets een productielocatie met geventileerde opslagruimte om hout en pallets zo optimaal mogelijk te bewaren. Daar stopten ze niet met innoveren: de aanschaf van een combinatiesysteem van Pallet Sorting Systems dat pallets repareert en sorteert, maakt hun voorsprong op de markt nog groter.

Efficiëntie levert winst op

De passie die Ire Wel Pallets heeft voor hout blijkt uit alles wat ze doen. Ire Wel Pallets: “Hout is de meest milieuvriendelijke hulpbron ter wereld. Het houdt CO2 vast, zelfs nadat er iets nieuws van is gemaakt.” De keuze voor een innovatief sorteer- en reparatiesysteem van PSS sluit daar naadloos op aan. Hoe beter een pallet gerepareerd kan worden, hoe hoger de kwaliteit is en blijft. Dat is duurzaam én kostenefficiënt. “Er is gewoon geen vergelijking mogelijk met de situatie hiervoor: vanuit het oogpunt van tevredenheid van mensen óf output. Mensen zijn gelukkiger en de aantallen zijn verviervoudigd,” aldus Ire Wel Pallets.

Een stap naar maatwerk

De stap naar een combinatiesysteem van PSS is een stap naar maatwerk. De combinatielijn voor Ire Wel Pallets is zo ontworpen dat deze de standaard witte pallets in vele soorten kan sorteren en repareren, zoals de 800 x 1200 en de 1000 x 1200 type pallets. Daarnaast kan er nu veel beter worden gemonitord wat er wordt verwerkt, en door welke medewerker. Het Scada-pakket dat het proces registreert kan worden gekoppeld aan zowel pc’s als mobiele telefoons, waardoor de gegevens altijd online beschikbaar en overal inzichtelijk zijn. Dat maakt het werk makkelijker en inzichtelijker. Ire Wel Pallets: “De toenemende output maakt het terughalen van pallets een coole operatie, terwijl de wereld tegelijkertijd een betere plek wordt om in te leven.”

Pallets sorteren én repareren 

Met een combinatiesysteem van PSS sorteer en repareer je pallets op een zo efficiënt mogelijke manier. Dat bespaart tijd, geld en energie. Het is mogelijk om het Multisort Systeem, Pallet Sorteersysteem en Pallet Reparatiesysteem naadloos te integreren. Hierdoor kun je gemakkelijk palletreparaties toevoegen aan je sorteerlijn, zelfs nadat deze al is geïnstalleerd. De combinatie kan in verschillende opstellingen worden gebouwd, zoals een rechte lijn, een hoekopstelling of een T-opstelling.

Bekijk video

Features van het Pallet Sorteersysteem in combinatie met het Pallet Reparatiesysteem van Ire Wel Pallets:

  • Deze combinatielijn is ontworpen om standaard witte pallets, waaronder de 800 x 1200 en 1000 x 1200 type pallets, in verschillende soorten en varianten te sorteren en te repareren.

  • De lijn houdt de gerepareerde pallets voor elke medewerker bij en toont de prestaties, waardoor de productiviteit en individuele bijdragen inzichtelijk zijn.

  • PSS heeft een geavanceerd SCADA-systeem geïntegreerd dat het gehele proces registreert. Daarnaast is er een app beschikbaar voor pc en mobiele telefoon waarmee de gegevens online toegankelijk zijn.

  • De combinatielijn is daarnaast uitgerust met een ontstapelaar met buffereenheid voor inspectie, twee stapelaars, zes werkstations voor RECON (waarbij vier bestaande werkstations worden hergebruikt), zij-aanvoer aan de werktafels met een hydraulische schaarheftafel voor een extra voorraad Recon Pallets en acht pallet stapelaars aan het einde van de lijn.

Ook jouw efficiëntie naar een hoger niveau tillen?

Efficiëntie begint bij Pallet Sorting Systems. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of meer informatie: +31 (0)513 74 52 42. 

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.