Project showcase: Foresco Palletindustrie

Veertig soorten pallets repareren en sorteren met één machine? Geen probleem!

Het lijkt te mooi om waar te zijn: veertig verschillende typen pallets sorteren én repareren met één machine. Toch kan het met de systemen van Pallet Sorting Systems. Foresco sort & repair Klundert BV bracht hun palletbusiness naar het hoogste niveau met de High Speed L40 Multi Pallet Sorteer- en Reparatielijn van PSS. Ze vertellen je er graag meer over.

Veelzijdigheid in palletsortering

Foresco sort & repair Klundert BV staat bekend als een innovatief bedrijf en focust zich dan ook op het optimaliseren van hun palletbeheer en logistieke processen. Met een vooruitstrevende visie en toewijding aan efficiëntie investeren ze in geavanceerde technologieën om aan de groeiende eisen van hun markt te voldoen. Daarom werd er gekozen voor een machine van PSS: "Met deze lijn kunnen we moeiteloos honderdvijftig verschillende soorten pallets in veertig klassen verwerken zonder concessies te doen op de snelheid of efficiëntie."

Mens en machine werken samen 

De innovatieve aanpak van PSS sprak Arie en Pierre aan. Die aanpak komt onder andere tot uiting in het Pallet Ai Type Selector die automatisch het juiste type pallets sorteren. Dat is handig, want de operators spreken niet allemaal dezelfde taal. Arie legt uit: "Onze operators zijn betrokken bij het verenkelen van pallets en het verwijderen van ongewenste elementen, terwijl het geautomatiseerde selectieproces de pallettypes identificeert. Dit zorgt voor een naadloos sorteerproces." De operator speelt een cruciale rol in het proces door pallets te verenkelen en de kwaliteit te selecteren, terwijl de Pallet Ai Type Selector automatisch het type pallet identificeert. Deze gecombineerde aanpak vereenvoudigt het proces aanzienlijk, waarbij de snelheid wordt bepaald door de operator: zo werken mens en machine samen. 

Efficiënter dan ooit tevoren 

De efficiëntie van de High Speed L40 Multi Pallet Sorteer- en Reparatielijn is het benoemen waard, al helemaal ten opzichte van de situatie voordat de machine geplaatst werd. Alleen al in heftruckbewegingen is de machine 50% efficiënter dan de oude situatie. Foresco: "Met een capaciteit van meer dan vijfhonderd pallettypes per uur, ondersteund door vier robots die elk honderdzestig pallets per uur verwerken, bereiken we ongekende niveaus van productiviteit." Reparateurs hoeven niet langer individuele keuzes te maken voor elk van de veertig pallettypes. Arie concludeert: "Dit heeft het sorteer- en reparatieproces aanzienlijk efficiënter gemaakt dan ooit tevoren."

Bekijk video

Features van de High Speed L40 Multi Pallet Sorteer- en Reparatielijn:

  • De High Speed L40 is ontworpen om honderdvijftig soorten pallets met verschillende afmetingen direct te verwerken en sorteren in veertig groepen.

  • De machine heeft vier robots met een capaciteit van meer dan 160 pallets per uur per robot. 

  • De Pallet Ai Type Selector maakt gebruik van een nieuwe benadering van sorteren en selecteren. De operator vereenvoudigt het proces door pallets te ontdoen van plastic, papier en losse delen, waarna het camerasysteem automatisch het type pallet selecteert. Dit zorgt voor een verbeterde snelheid en efficiëntie met meer dan 500 pallettypekeuzes per uur.

  • Defecte pallets worden onmiddellijk naar de reparatiestations gestuurd via de bovenbaan, waardoor een naadloze integratie van reparatieprocessen wordt gewaarborgd.

Benieuwd hoe PSS jouw processen optimaliseert?

Efficiëntie begint bij Pallet Sorting Systems. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of meer informatie: +31 (0)513 74 52 42. 

Advies op maatOntdek een partner die voor je klaar staat met oplossingen op maat
Contact opnemen
Laat ons met jou contact opnemen en ontdek de voordelenLaat ons jou terugbellen, maak kennis met onze oplossingen en ontvang vrijblijvend advies op maat
Pallet Sorting Systems
© 2024 Pallet Sorting Systems B.V.