Pallet Sorteer Systemen

SNEL EN EENVOUDIG

De Pallet Sorteer Machines van Pallet Sorting Systems B.V. zijn zeer snel, technisch kunnen we 500 pallets per uur verwerken.

 1. Pallets Sorteren wordt snel, en ergonomisch gedaan, met DE Standaard Pallet Sorteermachine.
 2. De machines kunnen 400 pallets per uur sorteren, waarbij de operator fysiek, geen zware arbeid meer hoeft te verrichten.
  Tussen de 3200 en de 3500 pallets, wordt door 1 operator in 8 uur verwerkt.
 3. De handelingen die uitgevoerd worden door de operator zijn eenvoudig en voorkomen fysieke overbelasting.
 4. Pallet Sorting Systems B.V. heeft een optioneel een moduul om 20% meer pallets te verwerken met de standaard machine. Dit houdt in dat de Machine elke 7 seconde een pallet kan invoeren en stapelen. De operator zou technisch 7 seconde handling tijd hebben per pallet, dit is door wegnemen van losse delen, plastic, karton en papier niet realistisch. maar een output van 400 per uur moet nu haalbaar zijn.

 

DE VOORDELEN

De voordelen van een Pallet Sorteer Machine.

 1. De Pallet Sorteer Machine kan de pallets vanuit de vrachtwagen direct aangeleverd krijgen in stapels van 18 hoog.
 2. De Pallet sortering wordt door 1 operator gedaan. ( hiermee wordt de kwaliteit beter bewaakt)
 3. De machine maakt rechte stapels, met de gewenste hoogte.
 4. De machine kan de pallets ont-nesten.
 5. De machine kan de pallets ook weer nesten.
 6. Vuil wordt bij het inspectievak door het vallen op het dek verwijderd.
 7. De pallets worden automatisch gekeerd, na inspectie.
 8. De machine telt de aantallen per stapelaar en totaal per dag.
 9. 1 man verantwoordelijk voor uw kwaliteit van gesorteerde pallets.
 10. Er is een Scada pakket optioneel dat direct de interface is met het kantoor, u krijgt dan in Excel alle data van de machine en operator aangeleverd. Zoals Aantallen, Soorten, datum tijd, Klant gegevens.

Pallet Sorting System B.V. 1 aanspreekpunt voor uw Pallet Sorteer Machine.

SERVICE EN ONDERHOUD

 

De Pallet Sorteer Machine van Pallet Sorting Systems B.V is zeer robust uitgevoerd.

De machine is onderhoud arm, dit houdt in:
 1. De pallet sorteer machine heeft een Hydraulisch systeem dat jaarlijks een nieuw filter nodig heeft.
 2. De pallet sorteer machine heeft transport kettingen die alleen gespannen moeten worden als dit nodig is.
 3. De pallet sorteer machine heeft via het bedien scherm de mogelijkheid alle functies in manual mode te testen, en te beoordelen op juiste werking.
 4. De pallet sorteer machine heeft een daarnaast een VPN verbinding met het internet, waarmee PSS u 24 uur per dag 7 dagen per week kan helpen als u er zelf niet uit komt.
 5. Met een eenvoudig onderhoudscontract kunt u de garantie verlengen.

DIVERSE TYPEN PALLETS

 

De STANDAARD  Pallet Sorteer Machine kan de volgende pallets verwerken:

 1. De 800 x 1200 pallets zoals Euro pallets, EPAL pallets, IPP pallets, LPR pallets, Eenmalige pallets.
 2. De 1000 x 1200 pallets zoals de Industriële LPR, IPP, Chep en eenmalige Industriële pallets.
 3. De CP1 pallet,CP2 pallet en CP6 pallet
 4. Optioneel is de CP3 pallets 1140 x 1140 pallets.
 5. Optioneel is de 1200 x 1200, voorbereid in alle stapelaars.
 6. Nesten in de stapelaars is mogelijk Optioneel in stapelaar 3 en 4 voorbereid.

Daarnaast maken we Pallet Sorteer Machines die verschillende pallet types aankunnen, zoals de Pallet Sorteerlijn van MS Pallets die dan met alle mogelijke opties uitgerust kunnen worden, zoals Pallet Pers, Verstelbare Pallet Stapelaars, Uitvoerbanen, Pallet Nesten.

Pallet Sorting System B.V. 1 aanspreekpunt voor uw Pallet Sorteer Machine.

Pallet Sorting Systems B.V. maakt Pallet Sorteer Systemen voor de pallets met de afmeting 800 x 1200, en de afmeting 1000 x 1200 zoals de Europallets, de eenmalige pallets, de industrie pallets,  licht middel en zware uitvoeringen.

De Standaard Pallet-sorteerlijn sorteert op een snelle en eenvoudige manier. De pallet sorteerlijn is een machine die pallets ontstapelt, ontnest en er voor zorgt dat de pallets na een korte inspectie door 1 operator op de juiste kwaliteit worden gesorteerd. De standaard pallet sorteer machine beschikt over 4 sorteer mogelijkheden/stapelaars, waarmee men efficiënt de pallets kan uit sorteren of weer kan nesten.

In 2016 introduceert PSS de “Buffer aanvoer”  tussen de Ontstapelaar en het inspectievak, hierdoor kan men 20% meer sorteren per uur.

In 2016 introduceert PSS de Verstelbare Standard Pallet Sorteer Machine, deze machine is gebaseerd op de standaard machine maar nu verstelbaar tussen 1000 en 1300 MM breed.

In 2017 de Pallet Sorteer Systemen kunnen worden voorzien van Uitvoer rollenbanen in de stapelaars, dit houdt concreet in dat deze OPTIE nu standaard is voorbereid in elke machine. De klanten die een machine hebben gekocht kunnen dit later in de machine laten bouwen of dit direct laten plaatsen.

 1. De voordelen zijn dat de machine geen wachttijden heeft door de buffers.
 2. De heftrucks dubbele stapels kunnen afnemen.

In 2017 introduceert PSS de pers. Door op de pallets te persen voordat ze worden gestapeld, worden de palletspijkers teruggedrukt. De spijkers worden daadwerkelijk onder het hout gedrukt door de 10 ton persdruk.

In 2018 de Pallet Sorteer Systemen kunnen worden voorzien van een Hoekenzaag, voor de 800 x 1200 en de 1000 x 1200 Pallets die in de Sorteer-Reparatielijn voor de stapelaars wordt ingebouwd.

In 2018 de Pallet Sorteer Systemen kunnen worden voorzien van een Epal Nailgun, in de reparatielijn geplaatst voor de stapelaars waarmee alle gerepareerde pallets worden voorzien van Epal reparatie keurmerk.

In 2018 de Pallet Sorteer Systemen kunnen worden voorzien van een pallet verf unit, in lijn met de machine. De pallets worden voor stapelen 1 voor 1 aan de vier zijden geverfd. men kan dit per stapelaar aan/uit zetten.

In 2019 wordt de Multi Pallet Sorteerlijn uitgevoerd met uitvoer-banen aan de stapelaars waarmee de machine efficiënter werkt door de buffer mogelijkheid achter de stapelaars. Deze Multi Pallet Sorteerlijn kan alle type pallets verwerken met de maatvoering van 1000 tot 1300 lang.

Vanaf 2019 worden alle machines standaard uitgerust met een nieuwe techniek, dat de output van de machines verhoogt tot maximaal 500+ pallets per uur. 

Deze machines kunnen met diverse opties worden besteld, zoals Nesten van pallets, Borstel unit, of een Brandmerk installatie.

De Pallet Sorteer Machines kunnen ook worden voorzien van een Pallet Reparatie Straat, waarmee de te repareren pallets eenvoudig worden aangevoerd en de gerepareerde pallets gesorteerd worden afgevoerd.

Pallet Sorting Systems B.V maakt ook Maatwerk voor uw bedrijf zie ons  you-tube kanaal voor de Speciale Pallet Sorteer Machines die draaien bij diverse klanten.

Pallet Sorting System B.V. maakt de standaard Pallet Sorteer Machine op maat voor uw bedrijf.

PALLET SORTING SYSTEMS B.V IN JOURE LEVERT PALLET SORTEER SYSTEMEN.

Pallet Sorting Systems B.V. levert standaard modulen die gebruikt worden voor het bouwen van een Standaard Pallet Sorteerlijn. Deze Pallet Sorteer Machines worden meestal uitgevoerd met 4 stapelaars, maar kunnen ook aangepast worden aan uw wens.

Zoals gezegd zijn de standaard machines modulair, dit houdt in:

 • Dat u de aanvoer eenvoudig kunt vergroten.
 • U er een reparatie lijn tussen kunt plaatsen die de pallets alleen na reparatie sorteert en stapelt.
 • U er een reparatie lijn tussen kunt plaatsen die de defecte pallets op een bovenbaan aanvoert an op de onderbaan afvoert naar de stapellaars.
 • Pallet bufferstations kan maken van de stapelaars, die kunnen ontstapelen naar een reparatielijn.
 • Pallet Re-nailing systeem kan plaatsen voor de stapellaars.
 • Pallet Hoekenzaag kan plaatsen voor de stapellaars.

De Pallet Sorteer Machine biedt vele mogelijkheden om mee te groeien met uw bedrijf.

Daarnaast maken we ook “custom made” Pallet Sorteer Systemen, die meer soorten kunnen verwerken, en met grotere buffersystemen uitgerust kunnen worden, zoals u kunt zien op onze bedrijfs filmpjes.

www.palletsortingsystems.nl

Foto's Pallet Sorteer Systemen
Top