Motoman Yaskawa pallet demontage en reparatielijn voor Rotom Bvba België

Motoman Yaskawa pallet demontage en reparatielijn voor Rotom Bvba in Hamme België.

Pallet Sorteer en reparatielijn met aangepaste stapelaars / ontstapelaars.

Voor Rotom te Son heeft Pallet Sorting Systems B.V. de standaard Pallet Sorteer en reparatielijn aangepast.

In de bestaande situatie waren er 2 man werkzaam die sorteerden en de Yaskawa Motoman Pallet Demontage Robots bedienden. waarna de gedemonteerde pallets naar de Pallet Reparatielijn werden gestuurd door de Robots.

De aanpassingen zoals door ons voorgesteld zorgen er voor dat we de  Robot operator en 1 Yaskawa Motoman Pallet Demontage Robot besparen zonder opbrengst te verliezen. We hebben de bestaande onderdelen van de pallet sorteerlijn uitgebreid tot er een complete Standaard Pallet Sorteerlijn van PSS, de 4 standaard stapelaars worden gebruikt voor:

  1. keuze 1 = 1e kwaliteit pallets
  2. keuze 2 = 2e kwaliteit pallets ( licht / Donker )
  3. keuze 3 licht defecte pallet direct naar de reparatielijn. (de stapelaar stapelt bij te hoog aanbod  en ont-stapelt pallets richting de reparatielijn bij te laag aanbod)
  4. keuze 4 zwaar defecte pallet via de Yaskawa Motoman Pallet Demontage Robot naar de reparatielijn, de operator van de pallet sorteerlijn, geeft bij het inspectievak aan welke delen gedemonteerd moeten worden de pallet gaat nu via de pallet sorteerlijn direct naar de robot voor demontage, maar als het aanbod groter is dan de robot aankan wordt de pallet gebufferd in stapelaar 4 en weer ontstapeld richting de robot bij vraag van de robot.

Door deze aanpassingen is er 1 operator bespaard, 1 robot bespaard, worden de lichtdefect pallets sneller gerepareerd en zijn de onderhoud kosten op de installatie gereduceerd.

 

Foto's
Top